Delta počela gradnju luksuznog hotela u Ljubljani

U Ljubljani je svečano započeta gradnja hotela Interkontinental, na prostoru između Slovenske i Tivolske ceste i Dvoržakove ulice.

Početku gradnje prisustvovao je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, predstavnici Interkontinental hotels grupe i predstavnici Delta holdinga.

Interkontinental Ljubljana biće prvi hotel sa pet zvijezdica u glavnom gradu Slovenije. Imaće 165 soba, dvije banket-sale, spa-centar sa bazenom i zonom za vježbanje, predsjednički apartman. Na posljednjem, 21. spratu, biće smješten restoran sa panoramskim pogledom na Ljubljanu.

Svečano otvaranje hotela Interkontinental Ljubljana planirano je za proljeće 2017. godine.

„Sa zadovoljstvom započinjemo naš do sada najveći posao na tržištu Evropske unije. Spremni smo da potvrdimo reputaciju Delte kao pouzdanog i efikasnog investitora i da Ljubljani podarimo poslovni objekat kojim će se ovaj grad ponositi“, izjavila je Marija Desivojević Cvetković, potpredsjednica Delta holdinga za strategiju i razvoj.

Desivojević Cvetkovićeva je kazala da je ovo najznačajnija investicija Delta holdinga na tržištu Evropske unije i da to kompaniju deklariše kao pouzdanog partnera.

Vrijednost investicije u ovaj projekat iznosi 42 miliona eura. Za glavnog izvođača radova izabrana je kompanija CGP, a za nadzor radova kompanija Elita, obije iz Slovenije.

Ugovor o menadžmentu potpisan je sa Interkontinental hotels grupom, najvećom hotelskom grupacijom u svijetu, i menadžeri ove kompanije upravljaće novim hotelom. IHG posluje u skoro 100 zemalja, ima skoro 5.000 hotela u 10 hotelskih brendova.

Vrijednost investicije u ovaj projekat iznosi 42 miliona eura. Za glavnog izvođača radova izabrana je kompanija CGP, a za nadzor radova kompanija Elita.

Capital.ba

Check Also

#doMEnPriča: Upoznajte imenik interneta – najhaotičinije stvari na svijetu

jerovatno se dobro sjećaš papirnih imenika koji su nekada bili čuvari svih brojeva telefona jedne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *