BlackBerry zabilježio povećanje prihoda

Dodajte komentar

Kanadski proizvođač mobilnih telefona BlackBerry zabilježio je u posljednjem tromjesečju ove godine prihode od 548 miliona dolara, što je oko 12 odsto više nego u prethodnom kvartalu. Iz kompanije je saopšteno da je taj rezultat i dalje 31 odsto slabiji nego u istom periodu prošle godine, ali preokretanje trenda ukazuje na neke pozitivne pomake. Takođe, gubici u posljednja tri mjeseca iznosili su 89 miliona USD, što je oko 40 odsto manje nego prošle godine.

Posrnuli kanadski proizvođač mobilnih telefona BlackBerry već se dvije godine bori sa drastičnim padom prodaje i finansijskim gubicima, a govorilo se i da će kompanija biti ugašena, prodata ili drastično restrukturisana.

Međutim, nakon što je uprava napravila zaokret u poslovnoj politici i predstavila svoj prvi pametni mobilni telefon s Androidom, Priv, kao i stavljanja fokusa kompanije na softver i usluge, stvari su krenule nabolje.

Generalni direktor BlackBerry-a, John Chen, rekao je da se nada kako će u narednom kvartalu ili onom iza njega, kompanija poslovati „s nulom“ – što je i bio njegov prvi cilj kad je preuzeo upravljanje firmom u krizi.

Capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *