Uber ne može u Srbiju

Beograd — Aplikacija kompanije “Uber” za organizaciju prevoza putnika ne može da bude dostupna u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja Srbije.

Prošle nedjelje je održan sastanak s predstavnicima kompanije “Uber”, koji su tada informisani da zakonodavstvo Srbije ne dozvoljava da preduzetnik ili preduzeće obavljaju djelatnost prevoza putnika, ako ne raspolažu odgovarajućim dozvolama, pa prema važećim propisima, “Uber” ne može da se registruje za obavljanje djelatnosti na srpskom tržištu, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su rekli da bi njihovu uslugu mogli da koriste isključivo profesionalni vozači koji već imaju odgovarajuće dozvole.

Planovi “Ubera“ za Srbiju slični su njihovim planovima za hrvatsko tržište, gdje ta kompanija, preme riječima njenih predstavnika, planira da prevoznicima ponudi samo korišćenje tehnologije – internet aplikacije koja omogućava veću efikasnost taksi prevoznika.

Predstavnici “Ubera” napomenuli su da bi njihovu uslugu mogli da koriste isključivo profesionalni vozači, koji već imaju odgovarajuće licence za obavljanje ove djelatnosti.

“Predstavnici ministarstva iznijeli su na sastanku načelni stav da su spremni da razmotre svaku inicijativu za uvođenje aplikacija za organizaciju prevoza putnika, vodeći računa o najboljem interesu korisnika sa aspekta bezbjednosti saobraćaja i lične sigurnosti”, navodi resorno ministarstvo u saopštenju.

B92

Check Also

Ziraat bank Montenegro zapošljava: Glavni službenik za informacionu bezbjednost

Ziraat bank Montenegro AD raspisuje oglas za izbor:   Glavni službenik za informacionu bezbjednost – 1 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.