NLB Kolekcija umjetničkih radova prvi put pred publikom Glavnog grada

Dodajte komentar

NLB Montenegrobanka je predstavila dio svoje kolekcije umjetničkih radova na izložbi koja je u četvrtak 17.decembra, otvorena u galeriji Centra savremene umjetnosti, u dvorcu Petrovića na Kruševcu, u prisustvu brojinih klijenata Banke.

Radovi u vlasništvu NLB Montenegrobanke, dio su NLB Kolekcije, koja je stvarana više od 50 godina, a postojećom izložbom radovi su po prvi put predstavljeni kako klijentima Banke, tako i stručnoj i široj javnosti, te svim građanima Crne Gore. Briga o kulturi i umjetnosti je dio napora NLB Banke u dijelu svog društveno odgovornog poslovanja, kojim nastoji da podrškom umjetničkom stvaralaštvu doprinose razvoju kulture u cjelini. Strategija NLB Grupe u domenu sponzorstava i donacija na prostoru regiona Jugoistočne Evrope, bazirana je na podršci sportskih talenata i sporta u cjelini, aktivnostima sa izrazitim humanitarnim aspektom, kao i kulture u njenom najširem smislu.

‘NLB Montenegrobanka članica NLB Grupe, do kraja godine će promijeniti svoje ime i u Crnoj Gori će nadalje poslovati kao NLB Banka. Smatrali smo da je predstavljanje radova iz naše umjetničke kolekcije, koji su pažljivo birani i otkupljivani dugi niz godina, upravo bila najbolja prilika da skrenemo pažnju na trajanje banke na crnogorskom tržištu, ali i da podsjetimo da kao odgovorni privredni subjekat podržavamo bogatstvo kulturnog izraza i umjetnosti, jer smo svjesni da je kultura upravo ono što nas određuje. Umjetnička djela iz naše kolekcije, na koju smo posebno ponosni i smatramo je velikim uspjehom, godinama ukrašavaju zidove naših poslovnih prostorija, a sada su se po prvi put našle u jednom galerijskom prostoru, gdje je njihova ljepota došla do punog izražaja, zato pozivamo građane da se i sami u to uvjere ’ istakao je Dino Redžepagić, izvršni direktor u NLB Banci.

Postavka umjetničkih radova prati različite epohe i umjetničke pravce, kao i tehnike koje su zastupljene – od slikarstva, preko grafike, skulpture do instalacije. Na izložbi koja je otvorena u Dvorcu Petrovića građani će moći da pogledaju 58 izloženih radova, na kojoj su zastupljeni mahom crnogorski umjetnici raznih generacija i umjetničkih profilacija, ali i istaknuti umjetnici sa prostora regiona bivše Jugoslavije. U okviru postavke posebno mjesto zauzimaju radovi istaknutih crnogorskih umjetnika raznih generacija od Branka Filipovića Fila, Miloša Vuškovića, Nikole Vujoševića, Stevana Luketića, pa preko istaknutih stvaralaca srednje generacije Pavla Pejovića, Anke Burić, Nataše Đurović, ali i savremenih umjetnika poput Jelene Tomašević, Ratka Odalovića, Sonje i Romana Đuranovća, Svetlane Dragojević, Nade Kažić, Tijane Dujović, Vane Prelević, Admira Bambura i drugih…

Izložba će biti otvorena za javnost do 31. decembra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *