Za jugonostalgičare: Kako se živjelo za vrijeme Tita(video)

U zavisnosti od toga koliko stvari vam je iz ovog videa poznato, može se zaključiti koliko ste stari i gdje ste proveli drugu polovinu prošlog vijeka.

Za vrijeme SFRJ standard građana je bio mnogo veći nego danas, famozni “crveni” pasoš je otvarao sva vrata, a na more se išlo bar jednom godišnje. To su samo neki od razloga zašto mnogi od nas žale za ovom zemljom. Naravno, nije mali broj onih koji ne vole Jugoslaviju, komunizam, bratsvo i jedinstvo, Tita i koji smatraju da svi danas plaćamo cijenu lagodnog života u SFRJ.

Bez obzira na to u koju grupu spadate i kakvi su vam stavovi povodom bivše zemlje, ako imate više od 30 godina sigurno se sjećate “borosana” cipela, “yassa” sportske opreme, starog “fiće”, crtaća Sport Bili, stripa Alan Ford, jogurta u tetrapaku koji liči na piramidu i “yeti” praška za veš. Svrha video kolaža ispod je upravo da vas podsjeti na to vrijeme i na neke stvari koje ste možda zaboravili.

Ako ste jugonostalgičar vjerovatno ćete ovaj video ispratiti sa osmjehom na licu. Mada čak iako niste, možda će vam prijati podsjećanje na vrijeme i zemlju koji se nikada neće vratiti.

B92

Check Also

Deseta prodaja imovine bivše fabrike Radoje Dakić

Stečajni upravnik Mladen Marković oglasio je desetu prodaju imovine bivše fabrike Radoje Dakić. Na prodaji …

One comment

  1. Vedran Eminovic

    Vratice se itekako. Jednom ju je gladni stomak potlacenog naroda stvorio. Stvorice ga opet isti gladni stomak potlacenog naroda.

    Zivjela Jugoslavija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *