Turistički prevoznici traže povraćaj naknade za izgradnju autoputa

Predstavnici sektora transporta okupljeni u Crnogorskom turističkom udruženju, obratili su se Vladi Crne Gore, Ministarstvu finansija, Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, u namjeri da im ove institucije pomognu u ostvarenju povraćaja naknade za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta koja se primjenjivala od 20.aprila 2015. godine.“U skladu sa odlukom Ustavnog suda kojom je utvrđeno da Uredba o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom, očekujemo da se izvrši povraćaj naknade za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta (0.07 eura po litru)”, saopšteno je iz CTU-a.

Naglašavaju da su preduzeća koja se bave prevozom putnika u linijskom i vanlinijskom prevozu, kao veliki potrošači goriva, dodatno bili opterećeni uvođenjem naknade što je imalo za posljedicu neplanirano povećanje troškova poslovanja.

“Obzirom da je riječ je o nezakonitom aktu, nadamo se da ćemo naići na razumijevanje nadležnih institucija i očekujemo pomoć u ostvarenju prava na povraćaj sredstava koja su uplaćena po ovom osnovu, posebno za ona preduzeća koja imaju dokaze o ostvarenoj potrošnji”, ističu u CTU-u.

Check Also

Ujedinjeni Arapski Emirati postaju član EBRD-a

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) preduzeli su prvi korak ka članstvu u Evropskoj banci za obnovu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *