Počeli pregovori sa Arapima o Duvanskom

Dodajte komentar

Pregovori sa predstavnicima kompanije BMJ Industries FZ LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su dostavili ponudu za Novi duvanski kombinat, počeli su juče.Tenderska komisija je prethodno ocijenila da ponuda ove kompanije na šestom tenderu za NDKP ispunjava uslove. Komisija je ocjenjivala formalnu ispravnost ponude, kvalifikovanost ponuđača i ispunjenost uslova utvrđenih tenderom i tenderskim instrukcijama.

Arapi su za NDKP ponudili 20 miliona eura za dokapitalizaciju, bez kupovine akcija. Arapi su naveli da planiraju investicije u osnovna sredstva od 18 miliona i u obrtna dva miliona eura. Planirali su kupovinu novog zemljišta sa objektom u kojem će se organizovati proizvodnja. BMJ Industries, kako su naveli u ponudi, posjeduje fabriku za proizvodnju duvana kapaciteta 200 hiljada kartona mjesečno i raspolaže sa 20 brendova i 40 različitih vrsta cigareta.

– Ponuđač je naveo da namjerava da u prvoj godini angažuje 55 radnika, a do kraja pete ukupno 135 zaposlenih saopštili su tada iz Tenderske. Vlasnici NDKP su Vlada sa 69,91 odsto udjela i glavni grad Podgorica, koji ima 30,08 odsto akcija.

Izvor: DN

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *