Od sljedećeg ljeta iz Tivta avionom u Mančester za 50 eura

Dodajte komentar

Vodeća aviokompanija u Velikoj Britaniji easyJet saopštila je da će od sljedećeg ljeta letjeti na novoj liniji za Tivat sa aerodroma Mančester.

Crna Gora će time postati 32. zemlja koju easyJet svrstava u svoju mrežu i 45. odredište sa aerodroma Mančester. Osnovna cijena karte će iznositi od 35,49 funti (48,79 eura) po osobi u jednom pravcu.

Kako je saopšteno iz britanske Ambasade, prodaja karata je počela već danas, a aviokompanija očekuje se da će godišnje prevesti oko 15.000 putnika do i iz Tivta tokom ljeta. Letovi će biti organizovani dva puta sedmično počevši od 27. marta 2016. godine.

Ali Gejvard, komercijalni direktor easyJet-a, rekla je da je zadovoljstvo kompanije što dodaju nove zemlju mreži i time je čine ekskluzivno dostupnom za putnike koji putuju sa aerodroma Mančester.

“Sa svojom mediteranskom klimom i mnogobrojnim plažama, ovo je zaista destinacija u usponu koja će biti ozbiljan takmac tradicionalnim mediteranskim lokacijama. Očekujemo da će ova ruta ubrzo postati favorit, kao jednostavna i pristupačna ljetna destinacija za naše klijente”, istakla je ona.

Britanski ambasador Ian Viting kazao je da je ovim označena nova faza jačanja bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom.

“I ja sam siguran da će biti veliki uspjeh”, dodao je on.

Stiven Tarner, komercijalni direktor aerodroma Mančester, je saopštio da je Tivat destinacija koju nikada nijesu opsluživali iz Mančestera.

“Sigurni smo da će biti popularna za 22 miliona ljudi koji prolaze našim aerodromom”, rekao je on.

Kompanija easyJet leti na više evropskih najpopularnijih ruta od bilo koje druge aviokompanije, prevozi preko 68 miliona putnika godišnje, od čega je oko 12 miliona poslovnih putnika.

Za kompaniju leti 240 aviona na više od 780 ruta u više od 130 aerodroma širom 32 zemlje. Više od 300 miliona evropljana živi u roku od jednog sata vožnje od aerodroma sa kojeg leti easyJet.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *