Samsung s Galaxy S7 odgovara Appleu ekranom osjetljivim na jačinu pritiska i skenerom zjenica

Dodajte komentar

Tri mjeseca nakon što je Apple s iPhoneom 6S i 6S Plus na tržište izbacio 3D Touch tehnologiju koja uređajima omogućava da razlikuju različite vrste pritiska na ekranu, njihov rival odgovara svojom verzijom.

Prema pisanju blogera koji prate Samsung, novi Galaxy S7 koristiće tehnologiju koja omogućava slične funkcije ekrana kakve ima iPhone 6s, a najizgledniji kandidat je Synaptic sa svojim patentom ClearFroce.

U 2015. izgubili još 10 posto tržišnog udjela

Galaxy S7 bi trebalo da ima i reverzibilni USB-C port koji “omogućava da se baterija za manje od pola sata napuni dovoljno za cijeli dan, a nekad i brže”, tvrde izvori na koje se pozivaju blogeri. Samsung razmišlja i o skeneru zjenica.

Kao i s modelom Galaxy S6, Samsung planira zaobljeni ekran na standardnom modelu, a plastično kućište, čini se, trajno odbacuje u korist aluminijskog. Prema procjenama IDC-a Samsung je u trećem kvartalu 2015. izgubio još 10 posto udjela na tržištu pametnih telefona i on sad iznosi 23.8 posto, prodali su 84,5 miliona komada, što je 6,1 posto više nego u trećem kvartalu 2014. Potražnju za modelom S6 Edge su podcijenili, a za standardnim modelom S6 precijenili.

Telegram

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *