Dizel u Crnoj Gori među najjeftinijim u Evropi

Dodajte komentar

Litar eurodizela u Crnoj Gori od danas će biti jeftiniji pet centi koštaće 92 centa, dok se cijene eurosupera neće mijenjati naredne dvije nedjelje, saošteno je iz Ministarstva ekonomije.Novim smanjenjem cijene eurodizela, naša država se našla u samom vrhu država koje u Evropi toče najjeftinije gorivo.

Treći u Evropi

Litar eurodizela u Crnoj Gori od 6. novembra prodaje se po cijeni nižoj od eura. Od tog dana litar eurodizela koštao je 99 centi, a posljednje promjene cijena goriva bile su 1. decembra, kada je eurodizel pojeftinio dva centa i iznosio 97 centi.

Prema posljednjim cijenama naftnih derivata koji se svakodnevno ažuriraju na sajtu bosanskohercegovačkog auto-moto kluba, Crna Gora se nalazi u top tri evropske države u kojima se toči najjeftiniji eurodizel.

Najeftiniji dizel imaju Rusi gdje litar ove vrste goriva košta 51 cent. Slijedi Makedonija, gdje je cijena eurodizela 80 centi po litru, a Crna Gora se novim pojetinjenjem našla na trećem mjestu.

Od država regiona najskuplji eurodizel plaćaju Albanci. Litar ove vrste goriva u ovoj državi košta 1,24 eura. U Srbiji litar eurodizela iznosi 1,15 eura, u Hrvatskoj 1,10 eura, a najjeftiniji je u Bosni i Hercegovini (95 centi).

U Evropi najskuplji dizel toče Britanci i to 1,57 eura po litru. Zatim Italijani (1,5 eura), Švajcarci (1,4 eura), kao i Norvežani (1,33).

Sljedeći obračun 28. decembra

Narednih petnaest dana litar eurosupera BMB 98 koštaće 1,12 eura, a BMB 95 1,08 eura. Od danas će biti je jeftinije i lože ulje, pa će litar lož ulja u veleprodaji biti jeftiniji pet centi i koštaće 0,89 eura.

Litar lož ulja za grijanje pojeftiniće četiri centa i koštaće 0,62 eura.

“Prema Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 28. decembra, a eventualno izmjenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 29. decembra”, pojasnili su u Ministarstvu ekonomije.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *