Grci odustali od Montekarga

Dodajte komentar

Grčka kompanija koja je bila zainteresovana za privatizaciju željezničkog preduzeća Montekargo odustala je od te namjere, saznaje „Dan” iz više izvora. Shodno tome, Montekargo će se i naredne godine naći na spisku preduzeća Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.Privatizacija Montekarga je odlukom Vlade proglašena tajnom, pa shodno tome detalji oko ponude Grka nijesu bili dostupni javnosti.

Kako Dan saynaje iz te kompanije, Grci se nijesu javljali nekoliko mjeseci, što je obradovalo zaposlene.

– Strahovali smo od otkaza, jer se zna da će privatizacija dovesti preduzeće do bankrota, a radnike ostaviti na ulici. Činjenica je da se preduzeće iz godine u godinu prepisuje sa spiska na spisak kompanija koje su planirane za privatizaciju. Nadamo se da će Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte odustati od te namjere i vidjeti da nema potrebe za prodajom Montekarga, saopštili su zaposleni.

Oni su kazali da je Montekargo jedini od četiri žsljeznička preduzeća na kraju trećeg kvartala poslovao u plusu preko 500 hiljada eura, dok je prošlu godinu Montekargo završio u minusu od 1,5 milion.

Godinu 2013. Montekargo je završio sa minusom od 271,4 hiljade, a 2012. sa minusom od dva miliona, dok je godinu prije toga preduzeće poslovalo u plusu 168,8 hiljada. Prvu godinu nakon segmetacije iz nekada ŽCG Montekargo je završio u plusu od 1,2 miliona. Montekargo je nastao u junu 2009. godine Na čelu odbora dirsktora je Rešad Nuhodžić, a izvršni direktor društva je Milivoje Pavićević.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *