Provjeravaju Atlas jer nisu isplatili akcionare

1 komentar

Komisija za hartiju od vrijednosti (KHOV) će obaviti kontrolu Zatvorenog investicionog fonda (ZIF) Atlas Mont zbog čega, zasada, iz te institucije nijesu željeli za “Vijesti” da komentarišu optužbe da društvo koje upravlja ovim fondom ne poštuje odredbe Zakona o investicionim fondovima.Atlas Mont, kojim gazduje Atlas grupacija Duška Kneževića, kako su to “Vijesti” objavile u ponedjeljak nema novca ili ne želi da ispuni zakonsku obavezu i isplati oko 3,5 miliona eura nezadovoljnim akcionarima, koji su to, u skladu sa Zakonom, zatražili na skupštini akcionara još prije godinu.

Krajem prošle sedmice član Nadzornog odbora Atlas Monta Aleksandar Jovović, podnio je ostavku jer nije želio da učestvuju u, kako je istakao, “najavljenom nepoštovanju Zakona

o investicionim fondovima” i da time preuzima na sebe odgovornost za eventualnu štetu po akcionare fonda. Njima je sada jedino ostalo da se žale Privrednom sudu.

Proslavljeni košarkaši Vlade Divac i Predrag Danilo vić još su manjinski akcionari problematičnog Društva za upravljanje fondom Atlas Mont sa po 2,85 odsto akcija. Njih dvojica su Kneževiću krajem 2001. i 2002. godine bili među glavnim promoterima tadašnjeg privatizacionog fonda u osnivanju, kako bi podstakli građane da svoje vaučer ulože u tadašnji Atlas Mont fond.

Većinski vlasnik ovog društva (DZU Atlas Mont) je Kneževićeva privatna firma Atlas Fin, koja ima 99,9 odsto akcija DZU Atlas Mont.

Poslije 15 godina od završetka vaučerske privatizacije, ZIF Atlas Mont ima oko 11.000 akcionara među kojima je njih više od 100 zbog nezadovoljstva upravom i čudnim zaduživanjem imovine, u korist trećih lica, zatražilo isplatu vlasničkog uloga.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • KHOV je najjača institucija.
    Lezi lebe da te jedem sa grbače narodne, zadnjih 5 godina.
    Najbolje je da iskontrolišu sami sebe i sebi podijele otkaze.
    A da njihov posao preuzme CBCG.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *