Radonjić za direktora Azmont banke

Pomoćnik ministra finansija za državni trezor Miodrag Radonjić podnio je ostavku na tu funkciju i preći će na mjesto izvršnog direktora Azmont banke koja je u osnivanju, saznaju “Vijesti”.Ostavka Radonjića bi Vladi trebalo da se uputi naredne sedmice. Radonjića će na toj poziciji kao v.d. pomoćnika zamijeniti Dragan Darmanović koji u Ministarstvu sada pokriva poziciju načelnika Direkcije za upravljanje dugom, analizom zaduženosti, upravljanje gotovinom i odnose sa inostranstvom.

Radonjić je u Ministarstvo došao za pomoćnika nakon što je za ministra izabran Radoje Žugić.

Odlaskom u Azmont banku (koja je od CBCG zatražila dozvolu za rad), Radonjić se ponovo vraća u bankarski sektor. On je od januara 2006. do marta 2008. bio rukovodilac Sektora za poslove sa stanovništvom u Hipo Alpe Adria banci (HAAB). Od 2008. do 2011. bio je izvršni direktor za finansije u Sosiete ženeral banci. Od 2011. do maja 2013. bio je izvršni direktor za podršku poslovanju u HAAB.

Check Also

easyJet od 1. jula ponovo leti iz Beograda

Avio-kompanija je objavila red letenja, a obnova avio-saobraćaja je planirana za 15. jun, kada će …

3 KOMENTARI

 1. Dobar Retail bankar, pravi profesionalac.
  Čestitke i puno uspjeha na novom radnom mjestu!

  • EX BANKER
   Postovani citaoci i svi ostali,
   Od raspada ex Jugoslavije i gasenja lokalnih i jugoslovenskih drzavnih banaka koje su poslovale u Crnoj Gori, ovo je prvi put da jednu banku preuzima posten i strucan profesionalac. Vlada CG vjerovatno nije svjesna kakav kadar ih je napustio, a gradjani CG nijesu svjesni koliko je usteda napravio smanjenjem milionskih kamata drzavi i opstinama o kojima njegovi prethodnici nijesu ni razmisljali niti su za takve poteze imali sposobnosti i petlje. Svaka cast i ovo je dobra vijest i za bankarski sistem i narod i zemlju…Napominjem da mi je ovo prvi pun u zivotu da napisem neki komentar.

 2. Dobitak za Ministarstvo finansija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *