Holanđani zadržali avion Montenegroerlajnza dok se ne plati dug

1 komentar

Avion Montenegroerlajnza marke „foker” i registarskih oznaka (40 AOP) već 20 dana je na pisti u holandskom gradu Vusdrihtu, gdje je Centar za servis fokerovih aviona. Prema pouzdanim informacijama „Dana“, razlog zbog kojeg je avion MA već 20 dana u Holandiji finansijske je prirode.Servis aviona „foker”, prema našim informacijama, košta 120 hiljada eura i traje maksimalno pet dana, a MA je „foker” (40 AOP) u Holandiju poslao 18. novembra, prije tačno 21 dan. Avion je davno prošao servis, ali „leži“ na pisti jer MA nema para da plati servis.

Na fokerovim avionima rade se tri vrste servisa A ček, B ček i C ček. A ček zahtijeva servis brisača i diskova na kočnicama, B ček amortizera, a C ček reviziju motora. Maksimalno trajanje C čeka je pet dana. Avionu koji je MA poslao 18. novembra radili su reviziju motora, odnosno C ček, što je trajalo pet dana. Od tada avion je na pisti u Vusdrihtu.

„Dan“ je povodom toga kontaktirao sa nacionalnom avio-kompanijom, ali kao i u prethodnim slučajevima odgovore na pitanja nisu dobili.

Montenegroerlajnz je krajem juna imao gubitak od skoro 60 miliona eura. Prošlu godinu je završio sa 9,52 miliona eura minusa. Izvještaj o poslovanju za prošlu godinu je tek u ponedjeljak usvojila skupština akcionara kompanije.

Prema riječima menadžmenta kompanije, kojom upravlja Daliborka Pejović, u prvih šest mjeseci ove godine imali su gubitak u poslovanju od 6,5 miliona eura, što je 16 miliona minusa za 18 mjeseci.

Izvještaj o poslovanju i revizorski izvještaj za 2014. godinu još nijesu objavljeni, iako je rok za to istekao 31. marta. Kompanija još nije izabrala odbor direktora preduzeća koji će voditi kompaniju u narednoj godini. Tu je problem političke prirode i nastao je nakon podjele SDP-a u dvije partije

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Kad sam god putovao avion je bio 3/4 prazan, da su te karte po 10 eura prodavali na paj bi bili i zaradili po nešto! Ali ima ko o tome da razmišlja…mora da ne može bolje, ipak su ljudi iz struke, oni su sve probali…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *