Air Sebia leti za Ameriku

Dodajte komentar

Avio kompanija Air Serbia dobila je dozvolu za letove u SAD, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, prenosi portal B92.

“Srbija je dobila potvrdu iz Vašingtona kojom se srpskim avionima i srpskoj posadi dozvoljavaju letovi za SAD”, rekao je premijer u parlamentu gdje je u toku rasprava o budžetu, prenose srpski mediji.

Prema njegovim riječima, biće ovo prvi put da srpskim avionima i srpskoj posadi bude dozvoljeno da lete za SAD poslije gotovo 30 godina.

“To znači ozbiljno priznanje za našu državu kada je riječ o bezbjednosti ali i po pitanju najbolje kompanije u regionu, “Air Serbia”. Takođe, to je veliko priznanje za aerodrom “Nikola Tesla'”, rekao je Vučić.

Ministarstvo saobraćaja SAD odobrilo je pravo Air Sebia-i da leti za SAD sopstvenim avionima i posadom još sinoć, prenose mediji.

Takođe, odobren je i kod šer sporazum sa Er Berlinom, po kojem će putnici iz Srbije moći da lete za Ameriku u danima kada ne leti Er Srbija.

Direktor Er Srbije je nedavno precizirao da će nacionali avio-prevoznik leteti preko okeana pet puta nedjeljno, odnosno radnim danima, a da će u danima vikenda na toj liniji putnici iz Beograda moći da lete sa kod šer partnerom Er Srbije – Er Belinom, preko Diseldorfa i Berlina.

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *