Autoput: Radnike poslali kući, radova nema do marta

1 komentar

Kineska korporacija za izgradnju puteva i mostova (CRBC), glavni izvođač radova na autoputu Bar-Boljari, uručila je u utorak otkaze većini radnika koje je angažovala od kada su počeli pripremni radovi u maju.Kinezi su radnicima kazali da neće raditi veće poslove na prioritetnoj dionici Smokovac-Uvač-Mateševo do proljeća i da samim tim nema potrebe za produžavanjem ugovora o radu, koji su istekli 30. novembra, potvrdilo je za Dan više radnika.

“Kazali su nam da idemo na pauzu do marta, jer do tada neće biti većih radova. Nadali smo se da će početi izgradnja tunela, kako bismo radili i tokom zimskih mjeseci, ali će se tokom narednih mjeseci raditi sporedne stvari”, rekli su podgoričkom listu radnici koji su željeli da ostanu anonimni.

Oni su dodali da je CRBC ostavio vozače bagera da budu na Pelevom brijegu, Lopatama, Jabuci i drugim mjestima gdje se izvode radovi, kako bi čistili snijeg koji će vjerovatno padati tokom narednih mjeseci.

Radnici koji su dobili otkaze bili su angažovani kao armirači, varioci, tesari i betonjerci.

Pripremni radovina prioritetnoj dionici autoputa počeli su 11. maja i od tada kreće rok od četiri godine koji Kinezi imaju za završetak radova.

U pripremne radove spada izgradnja pristupnih puteva koji će biti u dužini od skoro 50 kilometara.

Trasa autoputa je duga 41 kilometar.

Ugovorena cijena autoputa je 809,6 miliona eura.

Izvor: Dan, CdM

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *