Struja za domaćinstva jeftinija 0,8 odsto

Dodajte komentar

Prema prvim nezvaničnim kalkulacijama energetskih subjekata, struja za domaćinstva u narednoj godini pojeftiniće neznatno između 0,6 i 0,8 odsto. Struja će između tri i pet procenata poskupiti za potrošače na deset kilovoltnom kablu, dakle za mala i srednja opreduzeća, hotele, restorane, advokatske kancelarije, škole, vrtiće, piše današnja Pobjeda.Regulatorna agencija za energetiku juče je saopštila da je donijela odluke o utvrđivanju regulatorno dozvoljenog prihoda energetskim subjektima za narednu godinu, koji su manji od zahtijevanih, kao i od prihoda na osnovu kojeg su izračunate cijene koje su sada u primjeni.

Odbor RAE je odluke o utvrđivanju regulatorno dozvoljenog prihoda, cijena i naknada koje će se primjenjivati u narednoj godini za Elektroprivredu (EPCG), Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) i Crnogorski operator tržišta električne energije (COTEE) donio na sjednici prošle sedmice.

Sada je preostalo da energetski subjekti dostave RAE do ponedjeljka tabele sa cijenama, koje Agencija treba da odobri, tako da nije isključeno da će biti još jednom vraćene. Krajnji rok za određivanje cijena kilovata krajnjim potrošačima je 15. decembar.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *