CKB od bivših direktora traži 6,9 miliona eura

Crnogorska komercijalna banka pred Privrednim sudom vodiće spor sa bivšim direktorima te finansijske institucije Bosom Tatar i Milkom Ljumović, a tužbenim zahtjevom se traži naknada štete u iznosu od 6,92 miliona eura, saznaje „Dan” iz više izvora.

Advokat Goran Rodić, koji zastupa Tatar i Ljumović kazao je „Danu” da se radi o sporu koji je ranije počeo pred Osnovnim sudom u Podgorici.– Na tužbu smo dali odgovor, istakli prigovore, a prvi prigovor koji se rješavao usvojio je Osnovni sud, a to je da taj sud nije nadležan za tužbu i donijeto je rješenje kojim se oglasio nenadležnim. Na to rješenje u kojem se kaže da je nadležan Privredni sud žalila se CKB, a ta žalba je skoro godinu dana bila na Višem sudu u Podgorici, prije najviše mjesec riješeno je po žalbi CKB-a, tako što je ona odbijena, i potvrđeno i postalo pravosnažno rješenje Osnovnog suda, a onda su predmet i tužba podnijeti prije godinu i po samo dostavljeni Privrednom sudu – rekao je on.

Ročište u Privrednom sudu još nije zakazano.

– Mi smo stava da je tužba CKB-a neosnovana, o čemu smo se detaljno izjasnili u odgovoru na tužbu – rekao je on.

U Višem sudu, nakon što je specijalni tužilac podigao optužnicu vodi se postupak protiv šest članova bivšeg menadžmenta CKB zbog spornih kredita.

Dan

Check Also

Svjetske berze u zelenom, sve što slijedi zavisi od trenda inflacije

Na globalnim berzama cijene akcija su prošle nedjelje porasle zahvaljujući nadi investitora da će uskoro …

Leave a Reply

Your email address will not be published.