Rusija će prekinuti sve projekte sa Crnom Gorom ako uđe u NATO

Dodajte komentar

Rusija će obustaviti zajedničke projekte sa Crnom Gorom ako ta zemlja uđe u NATO, kaže predsjednik ruskog Odbora za odbranu i bezbjednost Viktor Ozerov.

Ozerov je rekao da projekti, koji će biti obustavljeni, uključuju one na vojnom planu, javila je agencija RIA Novosti, a prenosi Rojers.

Naša zemlja je jutros pozvana da se pridruži NATO i postane 29. članica Alijanse, nakon što su se šefovi diplomatija zemalja članica usaglasili o pozivu.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je, otvarajući sastanak šefova diplomatija država članica u sjedištu NATO u Briselu, izjavio da politika otvorenih vrata Alijanse ima za cilj širenje stabilnosti, bezbjednosti i demokratskih vrijednosti i čestitao Crnoj Gori, što je ispraćeno snažnim aplauzom.

Nakon toga zvanično je crnogorskim ministrima spoljnih poslova i evropskih integracija i odbrane Igoru Lukšić i Milici Pejanović Đurišić zvanično saopštio da je Crna Gora pozvana u NATO.

“Danas otvaramo novo poglavlje. Mislim da smo zaslužili poziv. Ovo je sjajna vijest za ostale zemlje Balkana. Nastavićemo sa reformama u istom intenzitetom kao do sada”, rekao je Lukšić.

Izvor: B92, Tanjug

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *