HLT za svoj udio traži 700 hiljada eura

Dodajte komentar

HLT fond, drugi po veličini akcionar Centra za odmor Igalo, sa oko sedam odsto akcija zatražio je od menadžmenta kompanije da mu se otkupe akcije po tržišnoj cijeni od oko sedam eura.

Zahtjev je HLT uputio jer se, kako tvrde, ne slaže sa nedavno donijetim odlukama skupštine akcionara o zaduženju kompanije.Iz društva Prima koje upravlja HLT fondom, tvrde da njihov zahtjev juče nijesu željeli da prime u sjedištu Centra Igalo.

Direktor Prime je Vitomir Joksimović, a kompaniju kontroliše biznismen Vladan Vujović.

“Kada je dostavljač HLT fonda pokušao da dostavi zahtjev za otkup akcija u sjedište Centra Igalo, uprava je vjerovatno po nalogu direktorice Jelene Đurašković odbila da primi i zavede zahtjev. Takođe su odbili da prime i dostavu od strane Pošte”, tvrde iz Prime. Vijesti su pokušale da razgovaraju sa Đurašković, ali se zbog zauzetosti umjesto nje na telefon javila sekretarica koja o tome ništa nije mogla reći.

Predsjednik Odbora direktora hotelskog preduzeća Primorje, koje većinski gazduje Centrom, Božidar Draganić negirao je tvrdnje Prime da je kompanija juče bila zatvorena i da dostavljaču tog akcionara Centra nije bio dozvoljen pristup.

“Svi organi društva rade u punom kapacitetu”, rekao je Draganić.

Iz HLT-a su najavili da će preduzeti zakonom predviđene mjere i obezbijediti za svoje akcionare naplatu akcija čija vrijednost iznosi 700 hiljada eura.

Skupština akcionara Centra Igalo, koja je vlasnik renoviranog hotela Palmon bay u Igalu, donijela je nedavno odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od sedam miliona eura.

Kompanijom iz Igala većinski od 2007. gazduje kompanija „Primorje hotels &restaurants“.

IzPrime, tvrde da je većinski vlasnik “zloupotrijebio svoju poziciju te izglasao da sam sebi isplati šest miliona eura”, i da su na taj način “izigrani kako interesi manjinskih akcionara, tako i ugovor sa Savjetom za prvatizaciju, jer je cjelokupna rekonstrukcija finansirana sredstvima samog Centra Igalo”.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *