Hyundai priprema rivala BMW-u Serije 3

Dodajte komentar

Početkom novembra Hyundai je saopštio da osniva luksuznu automobilsku marku – Genesis, a polovinom mjeseca već je najavljen i prvi model – G90. Iz korejske kompanije potvrdili su da je u planu i automobil koji će se suprotstaviti modelima poput BMW-a Serije 3, Audija A4 i Mercedesa C klase.

Prvi čovjek američkog ogranka Hyundaija, Dejv Zukovski, rekao je za Wards Auto da je u pripremi bazna Genesis limuzina “veličine BMW-a Serije 3”.

On je dodao da postoji mogućnost da na platformi tog modela nastane još par vozila, uključujući i krosover.

Zukovski je otkrio nove detalje u vezi sa modelima premijum marke Genesis. On je kazao da Genesis u svojoj gami neće imati klasična SUV vozila, već krosovere koji će dijeliti mehaničke platforme sa limuzinama odgovarajuće veličine.

Brend Genesis biće zvanično predstavljen 2016, a prvi model je luksuzna limuzina G90, koja će zamijeniti odlazeći Hyundai Equus.

Za sada je u planu šest modela, među kojima je i pomenuti sedan u klasi BMW-a Serije 3, koji će najvjerovatnije imati oznaku G70.

Zukovski je rekao da korejska kompanija ima velika očekivanja od svoje premijum marke i potvrdio da će se Genesis modeli u Sjedinjenim Državama prodavati samo u odabranim predstavništvima Hyundaija.

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *