Sea Dance među finalistima za najbolji srednji fest

Dodajte komentar

Nakon ovogodišnjeg osvajanja titule za najbolji festival srednje veličine, i spektakularnog drugog izdanja koje je okupilo rekordnih 110.000 posjetilaca iz 40 zemalja svijeta, Sea Dance se ponovo našao u samom finalu, u elitnom društvu najboljih evropskih festivala!

U žestokoj konkurenciji, Exit Avantura ušla u finalni izbor za rekordne tri nagrade na evropskom festivalskom takmičenju, “European Festival Awards”!

Sea Dance je među deset finalista za najbolji festival srednje veličine sa mađarskim Telekom Volt Festivalom, švajcarskim Open Air St. Gallen, kao i holandskim Solar Weekend! Novosadsko izdanje Exit avanture nominovano je u čak dvije kategorije. Tako se Exit našao u konkurenciji najboljeg velikog festivala, kao i onoj za najbolji festival po izboru izvođača.

Do sada je za ove nagrade glasalo čak 800 000 ljudi iz preko 50 zemalja svijeta.

Pobjednici, koje bira publika iz cijele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, biće proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 13. januara 2016.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *