KHOV: Za sljedeću godinu višak prihoda oko 5.000 eura

Dodajte komentar

Komisija za hartije od vrijednosti KHOV u narednoj godini planira ostvarivanje viška prihoda nad rashodima u iznosu od 5,26 hiljada eura.

Kako su kazali iz te Komisije, višak prihoda nad rashodima KHOV-a prihod je budžeta Crne Gore.

U Prijedlogu finansijskog plana KHOV-a za narednu godinu, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, navodi se da se ukupni prihodi planiraju u iznosu 849,2 hiljade, od čega se 320.000 eura odnosi na naknadu za evidenciju emisija koje se ne obavljaju putem javne ponude.

KHOV od naknade za nadzor i kontrolu poslovanja investicionih fondova planira da prihoduje 166.000, a od naknade koju plaćaju emitenti prilikom podnošenja zahtjeva za simultano osnivanje 38.000 eura.

Od naknade koju plaćaju emitenti prilikom podnošenja zahtjeva za davanje odobrenja za javnu ponudu hartija od vrijednosti očekuje se prihod od 25.000, dok se od naknada za smanjenje kapitala i za preuzimanje akcionarskih društava u narednoj godini očekuje se 33.000, odnosno 38.000 eura.

“Planiranje prihoda je obavljeno na osnovu propisanih naknada iz kojih Komisija ostvaruje prihode, predviđanja u kretanju tržišta i broja privrednih subjekata za koje se očekuje da će se obratati regulatoru radi dobijanja odobrenja za emisiju, registraciju ili ostvarivanje nekih drugih zahtjeva i ispunjavanje zakonskih obaveza”, kazali su iz KHOV-a.

Rashodi su u narednoj godini projektovani na 843,94 hiljada, od čega se na bruto zarade zaposlenih odnosi 489,75 hiljada eura.

Na službena putovanja i članarine odnosi se 32.000, na rashode za materijal i usluge 4.000, na troškove održavanja osnovnih sredstava 130.000, na amortizaciju 53,7 hiljada, dok se na investicije odnosi 13,5 hiljada eura.

Iz KHOV-a su ukazali da je programirani nivo aktivnosti u narednoj godini planiran uz postojeći broj zaposlenih.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *