3 stvari koje milioneri ne moraju da plate

Dodajte komentar

Svjetski bogataši imaju novca na pretek i većina njih ne bi mogla da potroši svoje bogatstvo i da žive tri života. Uprskos nezamislivim finansijskim mogućnostima i dalje dobijaju besplatno stvari visoke vrijednosti. Otkrijte za šta najimućniji ljudi svijeta ne moraju da troše novac.

1. Hrana i piće

Besplatna hrana i piće sastavni su dio života na visokoj nozi, bez obzira posjećujete li pozorišne premijere, odlazite na mondene tulume ili želite besplatno promovisati određeni proizvod na svojim društvenim mrežama. Neki srećnici ne moraju da plate hranu bez obzira gdje se nalazili.

Najbogatiji čovjek sveta Bil Gejst ponosni je vlasnik zlatne Mekdonalds kartice koja mu omogućava da jede u bilo kojem fast fud restoranu ovog imena na planeti potpuno besplatno. S druge strane, američki reditelj Džordž Lukas, nikada nije gladan u gradu u kojem postoji lanac restorana Burger King. Poznati restorani daju ovu privilegiju slavnim i bogatima, no insistiraju da se o prestižnim karticama ćuti pa potpuni spisak imena nije poznat.

2. Luksuzni predmeti i putovanja

Dodele nagrada i premijere filmova odličan su poligon za promovisanje novih luksuznih predmeta na tržištu. Ne čudi stoga što se bogatima i slavnima daju vrećice izuzetne vrijednosti.

Na dodjeli Oskara, na primjer, one dosežu zapanjujuću vrijednost i do 168.000 američkih dolara zbog čega se proširila krilatica da niko nije gubitnik na gala večeri Američke akademije. Prošle godina u ‘vrećicama’ se nalazio vaučer za jednogodišnji najam luksuznog automobila Silvercar Audi, bicikl vrijedan 1.200 američkih dolara, besplatan put u Italiju i slične pogodnosti.

3. Ekstremna iskustva

Rezervaciju za komercijalni let u svemir može priuštiti samo mali dio svjetske populacije sa dubokim džepovima. No neka uzbudljiva iskustva najbogatiji pustolovi mogu dobiti besplatno. Kada svjetski ‘mudraci’ smisle neku novu inovaciju – milioneri i milijarderi su prvi koji to besplatno mogu isprobati.

Ričard Branson ljubitelj je ekstremnih sportova, pa ne čudi da je među prvima koji isprobava nove rekvizite i vozila za adrenalinsku avanturu poput prenosne rakete-letjelice . Ovaj milijarder težak oko 5 milijardi britanskih funti obožava surfing, vožnju balonom na vrući vazduh, a u svom posjedu ima i privatnu podmornicu.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *