Američka privredna komora donirala internet centre Kolašinu i Mojkovcu

Dodajte komentar

Američka privredna komora (AmCham Montenegro), u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država, danas je svečano uručila donaciju dva potpuno opremljena internet centra u opštinama Kolašin i Mojkovac.

Ovu donaciju u vrijednosti od 5760 eura  obezbijedila je Američka privredna komora u saradnji sa članovima: Adriatic Marinas – Porto Montenegro, Telenor fondacija, S&T Crna Gora i Čelebić, povodom obilježavanja tradicionalnog američkog praznika Dana zahvalnosti (Thanksgiving). Cilj donacije je da korišćenje internet centara dopinese podizanju nivoa digitalne pismenosti lokalnog stanovništva.

Predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore, Katarina Bulatović, izjavila je da društveno odgovorne inicijative Komore nastoje da doprinesu ličnom i profesionalnom razvoju svih građana, stvarajući tako mogućnosti za njihovo usavršavanje.

– Ideja ove društveno odgovorne inicijative je da omogućimo pristup internetu što većem broju građana i vjerujemo da će ova akcija pozitivno uticati kako na unapredjenje digitalne pismenosti, tako i na ukupni razvoj u pomenutim opštinama.”, kazala je Bulatović.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država, Margaret Uehara, istakla je da američke kompanije imaju tradiciju društveno odgovornog poslovanja.

– Privatne kompanije nastoje da vrate dio uspjeha zajednici u kojoj posluju. Američka  privredna komora i njene članice imaju ključnu ulogu u uspostavljanju tradicije društvene odgovornosti u Crnoj Gori“, kazala je ambasadorka Uehara.

Donacijom je obezbijeđeno ukupno osam računara, internet modemi, kao i neophodan kancelarijski namještaj za nesmetano funkcionisanje internet centara. Internet centri su smješteni u prostorijama Centra za kulturu u dvije opštine.

Internet cenatr Kolašin

Internet centar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *