Vektra Boka: OTP-u nisu priznali 29 miliona

Dodajte komentar

Stečajna uprava Vektra Boke priznala je potraživanja povjerilaca vrijedna ukupno 9,31 milion eura, dok nije priznato 47,5 miliona eura koje nezadovoljni povjerioci mogu pokušati da dokažu u parničnom postupku.U Privrednom sudu juče je održano ročište za ispitivanje potraživanja povjerilaca. Stečajni upravnik Vekta Boke Sreten Mrvaljević nije priznao pojedinačno najveće potraživanje OTP-a u iznosu od oko 29,2 miliona eura, dok je CKB-u priznato razlučno pravo (namirenje obezbijeđeno hipotekama na nekretnine) i potraživanje u iznosu od 3,73 miliona eura.

Upravo na zahtjev CKB-a prije nekoliko mjeseci pokrenut je stečajni postupak nad ovom kompanijom u vlasništvu biznismena Dragana Brkovića. Privredni sud je prethodno pod dosta čudnim okolnostima više od tri godine vijećao o tom zahtjevu CKB-a.

U Bord povjerilaca Vektra Boke ušli su Elektroprivreda, Vektra Montenegro, Opšina Herceg Novi, Morsko dobro i kompanija Voli trade koja je naknadno istupila iz borda. Kako bord povjerilaca može biti tročlani ili petočlani vjerovatno će naknadno još jedan od povjerilaca biti izabran.

Opština Herceg Novi zajedno sa lokalnim Vodovodom, kako je ranije saopštio njihov punomoćnik, potražuje oko 2,7 miliona eura. Svi raniji planovi i obećanja Brkovića u vezi sa realizacijom investicionih planova u ovom nekad poznatom turističkom preduzeću nijesu ostvareni.

Očekuje se da će iz Vektra Boke predložiti Privrednom sudu plan reorganizacije i ozdravljenja ove kompanije, koji će zadovoljiti stečajnu upravu i povjerioce sa neobezbijeđenim potraživanjima.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *