Wireless Montenegro omogućio besplatan internet za 300.000 korisnika

Dodajte komentar

U Izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2015. godinu, na polju evropskih integracija, u poglavlju 10. koje tretira oblast Informatičkog društva i medija konstatovano je da Evropska Unija podržava dobro funkcionisanje unutrašnjeg tržišta za elektronske komunikacije, elektronsku trgovinu i audio-vizuelne usluge, te da pravila štite potrošače i podržavaju univerzalnu dostupnost modernih usluga.Prema riječima Blaža Šabana, izvršnog direktora kompanije Wireless Montenegro, ova kompanija, koja izvodi dva projekta izgradnju digitalnog radio komunikacionog sistema TETRA standarda sa visokim bezbjedonosim karakteristikama i projekat uvođenja besplatnog javnog interneta, je veoma ohrabrena ocjenom Evropske komisije da je postignut napredak tokom prethodne godine na polju razvoja informatičkog društva u Crnoj Gori, a zadovoljstvo je još veće kada je kompanija Wireless Montenegro naznačena kao kompanija čije su aktivnosti direktno doprinijele ovakvoj ocjeni.

– Veoma smo ponosni da je Evropska komisija u Poglavlju 10 “Informaciono društvo i mediji” konstatovala da na polju usluga informacionog društva, projekat Bežična Crna Gora (“Wireless Montenegro”) sa uspjehom obezbjeđuje besplatan pristup javnom bežičnom internetu velikom broju korisnika.” – zaključuje Šaban.

Wireless Montenegro d.o.o. je kompanija osnovana iz privatno-javnog partnerstva izmedju Vlade Crne Gore i austrijske kompanije EOSS GmbH Innovations management i ovo je prva kompanija u Crnoj Gori osnavana na bazi privatno – javnog partnerstva u ovoj  oblasti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *