Societe Generale banka Montenegro: Podrška akciji revitalizacije Ćemovskog polja

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro podržala je zajedničku akciju revitalizacije Ćemovskog polja, na predlog preduzeća Zelenilo. Akciju je realizovalo Zelenilo d.o.o. u okviru kampanje Budi odgovoran, u saradnji sa Ministarstvom finansija, Poreskom upravom i nevladinim organizacijama NVO Ozon i Green Home.

Obnova zelene površine omogućena je finansijskim sredstvima prikupljenim kroz kampanju Vlade Crne Gore, kojom se polovina vrijednosti kazni za sivu ekonomiju, izrečenih po prijavama građana, ulaže u projekte od opšteg društvenog značaja. Svoj doprinos, Banka je dala nabavkom sadnog materijala i zamjenom starih stabala za nova.

Societe Generale banka Montenegro već godinama nastoji da podigne svijest o očuvanju životne sredine, investiranju u strukturu, zelene površine, kao i važnosti volonterskih akcija zaposlenih.

Societe Generale Grupa, čija je banka članica, razvila je aktivan pristup u zaštiti životne okoline u svim zemljama u kojima je prisutna. U skladu sa ovim pristupom finansirala je više ekoloških projekata u zemljama u kojima posluje, i to u različitim oblastima: u razvoju obnovljivih izvora energije (izrada vjetrenjača, realizacija projekata za iskorišćavanje solarne energije kao i energije iz recikliranog otpada), transportu bez zagađenja, kao i u oblasti pošumljavanja.

Kao Grupa sa velikim brojem zaposlenih i ogromnom infrastrukturom, Societe Generale sprovodi kontinuirane napore da smanji i kontroliše emisiju ugljenika koja proističe iz poslovanja kompanije, kao što je potrošnja električne energije, korišćenje službenih vozila, potrošnja hartije i recikliranje otpada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *