Arapi jedini žele Novi duvanski

Dodajte komentar

Na šesti tender za privatizaciju, odnosno dokapitalizaciju Novog duvanskog kombinata stigla je jedna ponuda od kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potvrđeno je Pobjedi iz Tenderske komisije, ali nije saopšteno o kojoj se kompaniji radi.Otvaranje ponude je zakazano za danas u 10 časova u Tenderskoj komisiji.

Tendersku dokumentaciju za NDK, podsjetimo, otkupile su dvije firme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Mediji su tada objavili da će sa jednom od kompanija iz UAE u konzorcijumu nastupiti grčka kompanija, a zahtjev za otkup poslala je i poljska firma čije su učešće u nadmetanju za NDKP očekivali u Vladi.

Iz Tenderske komisije nijesu saopštavali detalje tokom tenderskog postupka.

Rok za otkup tenderske dokumentacije je bio 13. novembar, a za dostavljanje ponuda istekao je juče.

NDKP je osnovan odlukom Vlade iz novembra 2011. godine.

Vlasnici kompanije, čija je osnovna djelatnost otkup, proizvodnja i promet duvana i duvanskih proizvoda, su Vlada sa 69,91 odsto udjela i Glavni grad Podgorica, koji ima 30,08 odsto akcija.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je početkom oktobra šesti tender za prodaju akcija NDKP-a i dokapitalizaciju putem izgradnje fabrike.

Na prodaju je oko 7,6 miliona akcija ili 100 odsto akcijskog kapitala NDKP-a. Obaveza kupca je da predloži i realizuje obavezni investicioni program za izgradnju fabrike i organizaciju proizvodnje na novoj predviđenoj lokaciji u Podgorici ili na drugoj lokaciji uz saglasnost prodavca.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji su objavljeni na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti neto gubitak Novog duvanskog kombinata na kraju trećeg kvartala povećan je za 33,6 odsto na 269,5 hiljada eura, a DKP 63,7 odsto na 1,14 miliona eura, u odnosu na isti prošlogodišnji period. DKP je, podsjetimo, u saradnji sa firmom FZE Liberty iz Ujedinjenih Arapskih Emirata proizvodio cigarete ,,kleopatra“.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *