Podgorički srednjoškolci učili o preduzetništvu

1 komentar

Unija poslodavaca Crne Gore UPCG obilježila je Evropsku nedjelju malih i srednjih preduzeća predavanjem u Srednjoj ekonomskoj školi “Mirko Vešović” u Podgorici koje je održala Ljubica Kostić Bukarica, vlasnica marketinške agencije M.A.S. Code.

Predavanje pod nazivom „Preduzetnici u školama“ imao je za cilj da podijeli realna iskustva preduzetnika u započinjanju i vođenju biznisa sa učenicima srednjih stručnih škola.

Preduzetnici će sa učenicima razgovarati o tome šta ih je navelo da započnu svoj biznis, sa kakvim preprekama su se suočili na tom putu, kako su iste prevazišli i sa kakvim izazovima se susrijeću u poslovanju.

Partner Unije poslodavaca Crne Gore u realizaciji aktivnosti je Centar za stručno obrazovanje, a u istim učestvuju i Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, JU Srednja građevinsko – geodetska skola “Inž. Marko Radević”, JU SSS “Spasoje Raspopović“ i Srednja elektrotehnička skola “Vaso Aligrudić”.

Kako su kazali, namjera Unije poslodavaca je da u narednom periodu aktivnostima ove vrste obuhvati i ostale škole u Crnoj Gori i ostvari kontinuiranu saradnju sa školama na polju preduzetničkog učenja.

CdM

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Takvo obrazovanje deci treba. Da se na vreme uce preduzetnistvu, biznisu, osnovama ekonomije. Celo drustvo i svetski poredak zasnivaju se na tome, a deca nam izlaze iz skola ekonomski nepismena i nespremna za ono sto ih ceka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *