Sud presudio u korist štrajkača Lufthanze

Dodajte komentar

Sud za radne odnose u Darmštatu odbacio je kao neosnovan zahtjev “Lufthanze” za stopiranjem štrajka kabinskog osoblja, odnosno, dao je saglasnost za štrajk, zbog koga ta kompanija danas mora da anulira oko 930 letova, čime je pogođeno oko 100.000 putnika, javili su danas njemački mediji.

Sud u Darmštatu je zahtjev “Lufthanze” za hitnom obustavom štrajka odbacio kasno sinoć uz obrazloženje da su štrajkački ciljevi i zahtjevi sindikata u adekvatnoj mjeri administrirani, prenose mediji i navode da štrajk može trajati do petka.

Štrajk kabinskog osoblja se širi, tako da je u prošli petak, prvog dana štrajka, bilo otkazano oko 290 letova, čime je bilo pogođeno 37.000 putnika, u subotu je obustavljeno čak 520 letova, pri čemu je pogođeno oko 58.00 putnika, podsjećaju mediji.

Štrajkom je pogođena samo kompanija “Lufthanza”, a ne i njene “kćerke – firme”, poput “Jurovingsa”, “Austrian Airlines”, “Air Dolomiti” ili “Brušels Airlines”, prenose mediji i navode da se putnicima nudi mogućnosti da besplatno otkažu let ili ga prebace na neki drugi termin.

Pregovori o tarifi poslovanja stjuardesa i njihovih muških kolega traju već dve godine, mnogo je spornih stvari vezanih za prevremene penzije i otpremnine, podsećaju mediji i navode da je to prvi “ustanak” 19.000 pratećeg osoblja, dok su piloti štrajkovali već 31 put.

Izvor: Nezavisne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *