SRB – Nova stranka postavlja pitanje: Za koga se uništava Dunav osiguranje?

Dodajte komentar

Osiguravajuće društvo Dunav osiguranje je “uspjelo” u 2014. godini ostvariti gubitak od 12 miliona eura i pored poskupljenja auto osiguranja od 45%, koje čini više od 40% svih zaključenih ugovora i znatno utiče na ukupan prihod kompanije. 

Važno je napomenuti da ostala osiguravajuća društva u privatnom vlasništvu rade profitabilno (primjerice, Generali osiguranje Srbija ima devet miliona eura dobiti) i bez pomoći Vlade Srbije koja je rebalansom budžeta za 2014. godinu dokapitalizovala Dunav osiguranje sa 4,8 milijardi dinara.

Pored toga, menadžment Dunav osiguranja je retroaktivno otpisao potraživanja od preko tri milijarde dinara i povećao gubitak u 2013. godini kako i ovako katastrofalni rezultati u 2014. godini ne bi bili još gori.

Ove neosporne, provjerive činjenice nameću tri pitanja koja ovim putem Nova stranka postavlja premijeru Srbije:
1. Ko je kupac za kojeg se uništava Dunav osiguranje i time snižava cijena kompanije?
2. Kojim kompanijama je retroaktivno otpisano potraživanje od preko tri milijarde dinara?
3. Da li ovim mahinacijama koordinira brat premijera kao član Nadzornog odbora Udruženja osiguravača Srbije?

Ukoliko umjesto odgovora uslijedi još jedan izliv frustracija premijera koji vodi najnesposobniju i najkorumpiraniju vladu, što potvrđuje i 10. pozicija među Najneefikasnijim vladama na svjetskoj listi Svjetskog ekonomskog foruma, smatraćemo da su naše sumnje opravdane.

rts.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *