Promet na Montenegroberzi 1,19 miliona

Ukupan promet ostvaren na Montenegroberzi u oktobru je iznosio 1,19 miliona eura, što je za 25 odsto manje u odnosu na septembar, odnosno 24 puta manje u odnosu na promet ostvaren u oktobru prošle godine, navedeno je u Biltenu Montenegroberze.Prosječan dnevni promet u oktobru iznosio je oko 54 hiljade eura, a 80 odsto prometa ostvareno je na slobodnom tržištu. Zaključeno je 276 transakcija, a dnevno je u prosjeku zaključivano 13 transakcija, Od ukupnog broja transakcija 51 odsto je zaključeno na slobodnom tržištu.

Trgovinom akcijama 27 kompanija, ne uključujući akcije fondova, blok poslove i obveznice, ostvareno je 1,05 miliona prometa ili 88 odsto ukupnog prometa i zaključena je 201 transakcija, a prosječan dnevni promet akcijama kompanija iznosio je 47,58 hiljada, odnosno u prosjeku devet poslova dnevno.

Oko 92 odsto od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova, blok poslove i obveznice, ostvareno je trgovinom akcijama kompanija Društvo za upravljanje investicionim fondom Moneta, Otrantkomerc Ulcinj, Crnogorski elektroprenosni sistem, Jugopetrol i Crnogorski telekom. Najveći rast cijene od 20 odsto imale su akcije kompanije Novi prvoborac Herceg Novi, dok su akcije Ugostiteljskog preduzeća „Stadion Berane” zabilježile u oktobru pad vrijednosti od 53 odsto. Ukupna tržišna kapitalizacija akcija na kraju oktobra iznosila je 2,91 milijardu, što je pad od 2,36 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Dan

Check Also

Vrijednost “Tesle” pala za 50 milijardi dolara

Investitori su oborili tržišnu vrijednost “Tesle” za 50 milijardi dolara, nakon što je glavni izvršni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *