Promet na Montenegroberzi 1,19 miliona

Dodajte komentar

Ukupan promet ostvaren na Montenegroberzi u oktobru je iznosio 1,19 miliona eura, što je za 25 odsto manje u odnosu na septembar, odnosno 24 puta manje u odnosu na promet ostvaren u oktobru prošle godine, navedeno je u Biltenu Montenegroberze.Prosječan dnevni promet u oktobru iznosio je oko 54 hiljade eura, a 80 odsto prometa ostvareno je na slobodnom tržištu. Zaključeno je 276 transakcija, a dnevno je u prosjeku zaključivano 13 transakcija, Od ukupnog broja transakcija 51 odsto je zaključeno na slobodnom tržištu.

Trgovinom akcijama 27 kompanija, ne uključujući akcije fondova, blok poslove i obveznice, ostvareno je 1,05 miliona prometa ili 88 odsto ukupnog prometa i zaključena je 201 transakcija, a prosječan dnevni promet akcijama kompanija iznosio je 47,58 hiljada, odnosno u prosjeku devet poslova dnevno.

Oko 92 odsto od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova, blok poslove i obveznice, ostvareno je trgovinom akcijama kompanija Društvo za upravljanje investicionim fondom Moneta, Otrantkomerc Ulcinj, Crnogorski elektroprenosni sistem, Jugopetrol i Crnogorski telekom. Najveći rast cijene od 20 odsto imale su akcije kompanije Novi prvoborac Herceg Novi, dok su akcije Ugostiteljskog preduzeća „Stadion Berane” zabilježile u oktobru pad vrijednosti od 53 odsto. Ukupna tržišna kapitalizacija akcija na kraju oktobra iznosila je 2,91 milijardu, što je pad od 2,36 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *