Prijave za dodjelu bespovratnih grantova podnositi do 1. februara

3 komentara

Prijave na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za grant šemu Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada mogu se podnositi do 1. februara naredne godine, za šta je opredijeljeno skoro 1,3 miliona eura.Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopšteno je da vrijednost pojedinačnog projekta može biti u rasponu od 60 hiljada eura do 200 hiljada eura.

“Potencijalni podnosioci predloga projekata su poslodavci, licencirani pružaoci obuka, nevladine organizacije/udruženja, socijalni partneri, odnosno sindikati, Unija poslodavaca UPCG, Privredna komora PKCG, opštine, Zavod za zapošljavanje ZZZ”, navodi se u pozivu.

Poziv za podnošenje predloga projekata za grant šemu Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih resursa 2012-2013, koji se finansira iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), objavljen je 16. oktobra.

“Grant šema ima za cilj da podrži projekte koji će kroz programe obrazovanja i osposobljavanja povećati zapošljivost nezaposlenih osoba, sa posebnim fokusom na dugoročno nezaposlene, mlade i žene, i odgovoriti na potrebe poslodavaca za radnom snagom”, navodi se u pozivu.

U cilju pružanja dodatnih informacija o Pozivu za podnošenje predloga projekata, ministarstva rada i socijalnog staranja i finansija je u proteklom periodu organizovalo informativne sesije u Podgorici, Bijelom Polju i Baru.

Takođe, u narednom periodu planirano je organizovanje informativnih radionica i to u Bijelom Polju, Podgorici i Baru.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
3 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *