Pejović će uposliti 120 boksitaša: Obećao veće plate i beneficirani radni staž

Dodajte komentar

U Rudnicima boksita će u narednih godinu dana biti zaposleno ukupno oko 120 bivših radnika, dok će proizvodnja na kopovima Zagrad i Đurakov početi za deset dana, dogovoreno je u razgovoru novog vlasnika Veselina Pejovića i predstavnika sindikalnih organizacija nikšićkog preduzeća, pišu Dnevne novine.Na sastanku, koji je juče održan u Privrednom sudu i kojem su prisustvovali i predsjednik suda Blažo Jovanić i stečajni sudija Boksita Mladen Marković, Pejović je rekao da će poštovati sva prava zaposlenih, kao i da će im povećati plate i obezbijediti topli obrok i beneficirani radni staž.

Proizvodnja u Boksitima će, kako je ukazao, početi za desetak dana, a za te poslove u startu će biti angažovano 25 do 30 radnika.

Pejović je nakon sastanka Dnevnim novinama kazao da Uniprom-metali planiraju da pokrenu proizvodnju i na kopu Štitovo.

“Prije pokretanja proizvodnje na kopu Štitovo moramo sanirati i pripremiti prostorije za rad, kako bi radnicima omogućili normalne uslove za rad. Za početak ćemo za to angažovati šest do deset radnika dok ne izgradimo odgovarajuću infrastrukturu, a nakon toga ćemo uposliti i veći broj ljudi. Što se tiče lagerovanja i otpreme rude, za to ćemo zaposliti od deset do 15 radnika”, istakao je Pejović.

On je naglasio i da je tokom sastanka konstatovano da je uništena kompletna oprema rudnika, te da se rudarima prvo mora obezbijediti adekvatna zaštita na radu.

Uniprom-metali, kako je ukazao, pregovaraju sa jednom turskom kompanijom da njeni predstavnici dođu u Nikšić i posjete jamski dio Boksita, a nakon evaluiranja ponude krenuće u dalju eksploataciju rude, poštujuci sva pravila.

Predstavnik Samostalnog sindikata Boksita Nikola Žugić kazao je nakon sastanka da su radnici više nego zadovoljni sastankom, jer je Pejović obećao da će poštovati sva prava zaposlenih, čije će plate biti veće nego do sada i koji će imati topli obrok i beneficirani radni staž.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *