I crnogorski biznismeni mole Rusiju za ukidanje embarga

Dodajte komentar

Crnogorci se nalaze među grupom biznismena koji su zatražili od Vlade Rusije da odobri uvoz od “prijateljskih” kompanija iz država koje se nalaze pod ruskim embargom, prenosi RT.

Ovu inicijativu su Igor Zotov, član Odbora za bezbjednost u Državnoj dumi, i Jana Lantratova, članica Predsjedničkog savjeta za civilno društvo i ljudska prava, pretočili u pismo koje je poslato Igoru Šuvalovu, prvom zamjeniku ruskog premijera.

Prema pisanju Izvestije, inicijativa je potekla od grupe ruskih, bugarskih, mađarskih i crnogorskih biznismena. Njihove države se nalaze na udaru ruskog prehrambenog embarga.

U pismu je navedeno da su ti biznismeni spremni da javno izraze podršku Rusiji, tačnije potpunom ukidanju sankcija koje su Rusiji nametnule Evropska unija i Sjedinjene Američke Države.

“Privatne kompanije koje su dugo vremena snabdijevale rusko tržište proizvodima i koje su sarađivale sa ruskom privredom su postale taoci anti-ruske politike SAD i pojedinih EU država”, navodi se u pismu Zotova i Lantratove.

Pojedine kompanije u Njemačkoj, Italiji, Grčkoj i drugim EU državama su već javno izrazile negodovanje povodom sankcija Rusiji, dodaje se u pismu.

Ruski takozvani prehrambeni embargo produžen je u junu na još godinu dana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *