Carlsberg otpušta 2000 ljudi

Dodajte komentar

Carlsberg je saopštio danas da će otpustiti 2.000 ljudi u vrijeme kada je danska kompanija suočena sa padom prodaje piva na tržištu Rusije.

Direktor Sest Hart saopštio je da “razvoj profita u posljednjih nekoliko godina nije bio zadovoljavajući” i da će biti preduzeti koraci da bi se kompanija “pripremila za budućnost”.

Jedna od glavnih mjera je povećanje organizacione efikasnosti, odnosno smanjenje broja zaposlenih za oko 2.000, objavila je kompanija, prenio je AFP.

Smanjenje broja zaposlenih za 15 odsto usklađeno je sa restrukturisanjem kompanije, što treba da donese uštedu od 15 milijardi danskih kruna (oko dvije milijarde eura) i smanjenje vrijednosti imovine ove firme.

Kompanija je u trećem kvartalu zabilježila neto gubitak od oko 600 miliona eura u poređenju sa profitom od 2,1 milijardi eura u istom periodu prije godinu dana.

Veći dio gubitka napravila je Calsbergova pivara “Baltika” u Rusiji, gdje je prodaja piva opala od kada su vlasti pokrenule kampanju protiv alkoholizma. Pivo u Rusiji više ne može da se prodaje na kioscima ili kasno uveče.

Klix.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *