Telefoniranje u avionu već od ljeta 2016.

Dodajte komentar

Polako ali sigurno bližimo se danu kad ćemo zauvijek ostati bez još jednog mjesta na svijetu – već sada među jako rijetkima – na kojem nismo izloženi stalnom teroru zvonjave telefona.

Bežičnom internet vezom prve su počele eksperimentisati neke američke avio-kompanije, ali trend uzima maha i na evropskom tlu, piše Večernji list.

Čak i neke niskobudžetne aviokompanije, čija je usluga u nekim segmentima oskudnija nego kod klasičnih avioprevoznika, već nude besplatne usluge wi-fija, a tom uslugom ovih se dana reklamira kompanija iz komšiluka, Air Serbia. Od surfovanja do telefoniranja, pak, samo je jedan korak.

Njemačka Lufthansa online usluge planira da udi od idućeg ljeta, a British Airways od sredine 2017. godine. Dok se jedni tome raduju, drugima nije drago što će i ta oaza u oblacima nestati.

Istraživanje među hiljadu Britanaca, recimo, pokazalo je da praktično svakom drugom odgovara da i u avionu bude online, međutim samo 18 posto želi da se telefoniranje dopusti i za vrijeme leta. Istovremeno, čak 44 posto ispitanika na letu ne želi nijednu od te dvije mogućnosti.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *