Luštica Development: Nijesmo imali obavezu plaćanja poreza na nepokretnosti

Dodajte komentar

Za kompaniju Luštica Development nikada nije postojala obaveza plaćanja poreza na nepokretnost, jer takva obaveza ne postoji sve dok je na snazi postojeći Zakon o porezu na nepokretnostima koji kao poreskog obveznika definiše vlasnika zemljišta, a ne zakupca, saopštili su iz ove kompanije.

Kompanija je reagovala na stavove izrečene na nedavno održanoj Javnoj raspravi u Tivtu koja je bila posvećena Nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o porezu na nepokretnosti i koja je izazvala veliku pažnju mještana.

Između ostalog, navedeno je da će pomenuto plaćanje poreza biti veliki udar na budžet građana, a čuo se i prijedlog da se uvedu nove poreske zone za luksuzne lokacije među kojima je i Luštica i Porto Montenegro.

Luštica Development, pak, ističe da ne može da plaća obavezu koja ne postoji i nije definisana Zakonom.

“Kao privredni subjekat u Crnoj Gori, Luštica Divelopment AD posluje u skladu sa domaćom regulativom, poštuje zakonske propise i sve proistekle obaveze, i tako će biti i ubuduće. U skladu sa tim, Luštica Development u potpunosti izmiruje sve obaveze proistekle iz svih zakonskih rješenja, kako prema nadležnim drzavnim organima, tako i prema organima lokalnih vlasti”, poručili su iz ove kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *