“Mini stan” u Srbiji za 7.000 eura

Dodajte komentar
Ilustracija

Da li je život moguć u osam ili 10 metara kvadratnih? Ako nijeste mnogo zahtjevni, a želite da se skućite, za vas su pravi izbor takozvani “mini“ stanovi.

Na prostorima Balkana su rijetka pojava, ali je na zapadu, na primjer u Francuskoj, ova pojava veoma rasprostranjena, jer cijena kvadrata u Parizu dostiže i nevjerovatnih 40.000 eura.

Iako je bez diskusije komfornije živjeti u velikom, prostranom stanu, i oni manji mogu da budu veoma lijepi ako imate dovoljno mašte, vremena i volje da ih lijepo sredite. Tako stan manji od 20 kvadrata, pa i onaj koji ima tek 10 kvadratnih metara, može da bude prostor u koji ćete moći sve da smjestite. A najljepše od svega je što, novac koji vam je potreban za takav stan, čak i u centru Beograda, mahom ne prelazi 10.000 eura.

U Francuskoj je prije nekoliko godina predstavljen projekat “Kitoko studia”, koji je nazvan “djevojačka soba“ sa ciljem da pokaže da se od najmanjeg prostora može izvući mnogo. Tako su recimo, te sobe u Parizu, skockane, kako su dizajneri naveli, po konceptu “švajcarskog noža” – imate mnogo djelova koji se izvlače i uvlače, čime se štedi prostor.

U ponudi, primjera radi, možete naći mini stan u Novom Sadu za svega 7.000 eura.

U Novom Sadu je u ponudi i mini stan od 12 kvadrata, cijena – 8.500 eura. Riječ je o nekretnini u centralnoj novosadskoj lokaciji, koja je uknjižena, ima telefon, garažu, odmah je useljiva, grijanje je TA. Ponuda mini stanova je raznovrsna i u prijestonici. Tako, recimo, u ponudi je mini stan od 12 kvadrata u Beogradu, na Karaburmi, po cijeni od 8.000 eura.

U Zemun polju, recimo, možete za iste pare da kupite nešto veći stančić – od 16 kvadrata. Stan je u suterenu, renoviran, a ima telefon, kablovsku, internet… Kako je navedeno u oglasu “garsonjera u suturenu, komplet sređena i sa urednom dokumenatacijom za legalizaciju”.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *