Uskoro tenderi za nikšićki Institut i Ulcinjsku rivijeru

Tenderska komisija priprema raspisivanje tendera za Institut crne metalurgije u Nikšiću i obnavljanje tendera za Ulcinjsku rivijeru.

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović Pobjedi je kazao da očekuje da će tender za Institut biti raspisan do kraja godine.– Za sada imamo interesovanje jedne italijanske kompanije, ali se nadamo da će i Toščelik biti zainteresovan za Institut crne metalurgije u Nikšiću kaže Vujović.

Za Ulcinjsku rivijeru smo, kako navodi, pokrenuli inicijativu za pripremu tenderske dokumentacije.

– Pošto već od ranije imamo savjetnika za ovu privatizaciju, očekujemo da ćemo do kraja godine raspisati, odnosno obnoviti tender za ovo hotelsko preduzeće – objasnio je Vujović.

Institut za crnu metalurgiju, podsjetimo, bavi se istraživanjem, razvojem i kontrolom kvaliteta metalnih i nemetalnih materijala i proizvodnjom specijalnih čelika i legura u obliku odlivaka i polufabrikata za kovanje i valjanje, kao i hladno valjane žice.

Vlasnici ICM-a su država sa 19,11 odsto akcija, Fond penzijskog i invalidskog osiguranja posjeduje 19,04 odsto, Trend 10,29 odsto, Toščelik 7,02 odsto, Zavod za zapošljavanje 6,35 odsto, Fond za obeštećenje 5,3 odsto, Društvo za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG oko 4,43 odsto i Vlada 1,31 odsto. Većinski vlasnik Ulcinjske rivijere je država. Kompanija je u 2014. zabilježila gubitak od 863 hiljada eura, dok je godinu ranije imala dobit od 7,8 hiljada. Prihodi su iznosili 2,48 miliona eura i bili su 14 odsto manji. Rashodi su porasli za skoro isti procenat na 3,2 miliona eura.

Očekuje se ponuda Turaka za „Gornji Ibar”

U Tenderskoj komisiji očekuju da do 16. novembra dobiju makar jednu ponudu od turskog investitora za „Gornji Ibar“ iz Rožaja.

– Očekujemo da bi to mogao biti uspješan tender jer se radi o lokaciji u kojoj je moguće organizovati proizvodnju konditorskih proizvoda, što bi bilo značajno za oko pedesetak – radnika kaže Vujović.

Izvor: Pobjeda

Check Also

Lučić: Cilj nam je da se širimo na nova tržišta, kao što su Sjeverna Makedonija, Njemačka i Švajcarska

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, učestvovao je na Regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *