Treća sreća za Statisa

Dodajte komentar
Kraljičina plaža

Vlada je po treći put dostavila Skupštini predlog aneksa ugovora za Kraljičinu plažu sa Adrijatik propertisom i po drugi put predlog odluke za davanje pod zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula švajcarskom Oraskomu.

Prvi put, prije tri godine, Vlada je, odnosno ministar turizma Branimir Gvozdenović, povukla predlog aneksa za Kraljčinu plažu. Drugi put je predlog odbijen, a treći put Gvozdenović očekuje da će imati podršku većine u parlamentu iako aneks nije mijenjan. Podršku je najavila Pozitivna, ali uz određene izmjene. Oni su se prije mjesec dana sastali sa vlasnikom Adrijatika Petrosom Statisom, ali nijesu saopštili detalje sastanka, odnosno kakve su promjene tražili da sadrži aneks. SDP je prema našim informacijama i dalje protiv aneksa za Kraljičinu plažu.

Aneks za Kraljičinu plažu skupština akcionara Budvanske rivijere je usvojila krajem 2012. godine i od tada Statis plaća kiriju prema aneksu koji nije važeći. Istog dana usvojen je i aneks za Sveti Stefan i Miločer, kojim je Statisu kirija smanjena za 30 odsto, na 1,2 miliona, što je preko 350 hiljada manje na godišnjem nivou. Za Sveti Stefan i Miločer Statisu je produžen zakup sa 30 na 42 godine.

Aneksom za Kraljičinu plažu je predviđen produžetak zakupa sa 30 na 90 godina i izgradnja hotela sa 126 apartmana, od čega bi polovina bila za prodaju.

Za Mamulu je predviđena mjesečna kirija od 4.000 eura ili 48 hiljada na godišnjem nivou. Pozitivna za Mamulu nije najavljivala podršku, dok je SDP oštro bio protiv ugovora o zakupu.

Oba predloga trebalo bi da se nađu na dnevnom redu sjednice Skupštine do kraja godine.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *