AXA osiguranje raste i u Srbiji i globalno

Ukupni prihodi AXA Grupe, globalnog lidera u osiguranju koji posluje u Srbiji preko AXA Osiguranja, porasli su na kraju trećeg kvartala za 2 odsto i ukupna premija dostigla je 76 milijardi eura. Rast prihoda ostvaren je u sve tri osnovne linije biznisa. U oblasti životnih i neživotnih osiguranja prihodi su u porastu za jedan odsto, a najveći rast ostvaren je u upravljanju imovinom – 5 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

„U skladu sa našom ambicijom nastavili smo da rastemo u prvih devet mjeseci ove godine. U riziko i štednim životnim osiguranjima prihodi su porasli na glavnim tržištima tako i na onima u razvoju, a nosioci rasta bili su „unit-linked“ proizvodi i životno osiguranje sa pokrićima za zaštitu zdravlja. U neživotnim osiguranjima najviše smo porasli u direktnoj prodaji, dok smo u upravljanju imovinom zabilježili rekordan priliv kapitala u ovom periodu“, istakao je Denis Duvern, zamjenik predsjednika AXA Grupe i podsjetio da je brend AXA nedavno, po sedmi put zaredom od strane Interbrenda, proglašen za najbolji globalni brend u osiguranju. Na ovoj prestižnoj listi, AXA je prvi put plasirana među 50 najboljih brendova sveta (48.mesto).

Istovremeno, AXA je u Srbiji ostvarila rast premije od 58 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, po čemu je i dalje najbrže rastuća osiguravajuća kuća u Srbiji. Prihodi kompanije premašili su milijardu dinara, a broj klijenata dostigao je 100.000. AXA Osiguranje posluje u Srbiji od 2010. godine, zapošljava 340 ljudi i ima poslovnice u 6 gradova sa trendom daljeg širenja.

Check Also

Svi tipovi kredita podliježu moratorijumu

Viceguvernerka Centralne banke Zorica Kalezić saopštila je da svi tipovi kredita podliježu moratorijumu, dodajući da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *