Societe generale Grupa – 10 godina u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Societe generale Grupa proslavila je danas deseti rođendan poslovanja u Crnoj Gori. Ovaj jubilej, Societe Generale banka Montenegro, kao dio Societe Generale Grupe, obilježila je donacijama i sponzorstvom u ukupnoj vrijednosti od 30.000 eura.

Nakon 10 godina poslovanja u Crnoj Gori, banka podržava privredu i stanovništvo Crne Gore 10 puta više nego u 2005. godini, od kada je Societe Generale Grupa preuzela Podgoričku banku.

Glavni izvršni direktor banke Miroslav Hiršl kazao je da su posle 10 godina poslovanja u Crnoj Gori napravljeni veliki pomaci.

– Deset godina unazad naš kreditni portfolio je izunosio 30 miliona eura. Ako sad pogledamo on iznosi 300 miliona eura, dakle 10 puta je veći. Isti primjer je i sa depozitima. Prije 10 godina naš portfolio depozita je bio 40 miliona eura a danas je 300 miliona. Ovo je dokaz povjerenja fizičkih lica i dokaz povjerenja kompanija koji mi iznad svega cijenimo kazao je Hiršl dodajući i da je Societe Generale banka Montenegro dio velike porodice.

– Porodice koja posluje u 76 zemalja, koja zapošljava 150.000 ljudi i koja pruža usluge za više od 30miliona klijenata širom svijeta – kazao je Hiršl.

Predsjednik Odbora direktora Societe Generale banke Montenegro, Milorad Katnić, saopštio je da su ponosni što pripadaju velikoj porodici, odnosno finansijskoj grupi koja je prisutna u 76 država svijeta i što se dijele vrijednosti Societe Generale grupe.

– Jedna od tih vrijednosti je i da dio svog uspjeha dijelimo sa zajednicom u kojoj poslujemo. Kao banka u Crnoj Gori opredijeljeni smo da podržimo one oblasti i sektore koje vjerujemo da su najvažniji za razvoj jednog društva i gdje su najvažnije potrebea – kazao je Katnić.

Banka je, kako je naveo, izabrala nekoliko važnih sektora u Crnoj Gori koje u kontinuitetu podržava a to su zdravstvo, sektor obrazovanja, kulture i zaštite životne sredine.

– I ove godine smo u susret obilježavanju jubileja posebno podržali naše partnere – Klinički centar Crne Gore, Dom zdravlja Podgorice, Crnogorsko narodno pozorište (CNP) – je Katnić.

Banka se priključila i tradicionalnoj akciji Centralne banke Crne Gore Nedjelja štednje.

“Svim bebama rođenim od 31. oktobra do 6. novembra, čiji roditelji otvore štedni račun u Societe Generale banci Montenegro, biće donirano 400 eura, od kojih 200 eura daje Centralna banka, a 200 eura Societe Generale banka Montenegro”, ističu u banci.

Svojim doprinosom, Societe Generale Grupa, poručuju, želi da pokaže da se strateški dugoročno opredijelila za tržište Crne Gore, pa samim tim, kao odgovoran član crnogorskog društva, nastavlja da aktivno učestvuje i pruža podršku stanovništvu kroz akcije građanske solidarnosti.

“U trenutku obilježavanja jubileja, ovo je i način da Banka iskaže spremnost u daljem građenju zajedničke budućnosti profesionalizmom, posvećenošću, tradicijom i timskim duhom”, kazali su u banci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *