Montenegro Airlines i Etihad potpisali Memorandum

Dodajte komentar

Nacionalna kompanija Montenegroerlajnz i Etihad Airways potpisali su Memorandum o razumijevanju o strateškoj komercijalnoj saradnji. Montenegroerlajnz, kako je saopšteno, ostaje u 100% vlasništvu države Crne Gore.Memorandum, kako je saopšteno, predstavlja prvi korak u realizaciji strateškog partnerstva između crnogorskog nacionalnog avio prevoznika i nacionalne avio kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je jedna od svjetskih lidera u avio saobraćaju.

“Sporazumom je predviđeno da Etihad Airways pruži podršku Montenegroerlajnzu u poboljšanju organizacione strukture radi efikasnijeg upravljanja kompanijom, doprinese povećanju obima saobraćaja kroz koordinaciju i organizaciju letova zajedno sa partnerskim kompanijama, kao i da pomogne u optimizaciji flote i njenom efikasnijem angažovanju”, saopšteno je iz Montenegroerlajnza.

Očekuje se da će, kako se navodi. strateška komercijalna saradnja sa Etihadom doprinijeti smanjenju troškova Montenegroerlajnza i postizanju profitabilnog poslovanja.

“Cilj je takođe da se poveća broj destinacija koje su dostupne za Montenegroerlajnz, ali i da se uveća broj putnika koji će se u Crnu Goru prevoziti nacionalnom aviokompanijom, bilo u ljetnoj, bilo u zimskoj sezoni, što će značajno ubrzati i unaprijediti razvoj turizma u Crnoj Gori”, navode iz MA.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *