Gasi se Tanjug

Dodajte komentar

Novinska agencija Tanjug zvanično je prestala da postoji 31. oktobra kada je izbrisana iz registra Agencije za privredne registre.

Zaposleni će dobiti otpremnine i oktobarske plate, pišu beogradski mediji u izdanjima od srijede.

“Zvanično nismo obaviješteni, ali nezvanično smo dobili informaciju da je agencija Tanjug zvanično prestala da postoji i da će zaposlenima biti isplaćena oktobarska plata, kao i da će svi zaposleni dobiti otpremnine po zakonu. Visina otpremnine još nije definisana, jer ima različitih rješenja i sve to mora da se uskladi”, rekao je za list “Danas” predsjednik sindikata Tanjuga Marko Dragišić i dodao da će oko 180 zaposlenih biti upućeno na biro rada.

Upitan da li su tačne informacije da se gasi Tanjug da bi sa radom otpočela nova agencija pri Vladi sa mnogo manje zaposlenih, Dragišić odgovara da nema takvu informaciju, ali da ima saznanje da bi Vlada Srbije na sjednici trebalo da raspravlja o Tanjugu.

“Zaključci sa tog sastanka ne moraju obavezno da budu dio saopštenja, ali će se sigurno naći na stranicama Službenog glasnika”, rekao je Dragišić.

List “Blic” na svom interent izdanju piše da je Vlada je donijela uredbu o gašenju agencije Tanjug, na osnovu koje će zaposleni dobiti sve plate, a imovina Tanjuga preći u Direkciju za imovinu.

Rok za privatizaciju 73 medija istekao je 1. novembra, a nove vlasnike dobilo je njih 36.

B92

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *