Tužilaštvo provjerava ugovore Budvanske rivijere

Dodajte komentar

Nakon nekoliko budvanskih afera koje su u posljednje vrijeme uzdrmale Crnu Goru, pod lupom Tužilaštva našli su se i poslovi Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva, te ugovori koje je to preduzeće sklapalo sa privatnim firmama i organima lokalne samouprave, nezvanično saznaju Dnevne novine.Iz Vrhovnog državnog tužilaštva nijesu negirali niti potvrdili tu vijest, navodeći da “Tužilaštvo ne može saopštavati koja su lica eventualno predmet provjera”, te da tužilačke provjere ne znače obavezno da će biti pokrenut postupak.

“Javnost se blagovremeno obavještava o slučajevima u kojima je pokrenut postupak. Napominjemo da određene provjere ne moraju da rezultiraju pokretanjem postupka”, naveli su u VDT-u.

Budvanski inspektori su, po nalogu kotorskog tužilašta još prije nekoliko godina izuzeli dokumentaciju iz “Budvanske rivijere”, a predmet provjera bili su ugovori koje je to preduzeće sklapalo sa budvanskim Sekretarijatom za investicije, te Sekretarijatom za prostorno planiranje i održivi razvoj.

Pretkrivični postupak tada nije dao konkretne rezultate, pa su spisi ovog predmeta, po saznanju Dnevnih novina, ponovo otvoreni.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *