Samsung otpušta i menadžere

Tokom septembra su se pojavile glasine da će Samsung krenuti s talasom otpuštanja svojih radnika, ali najnovije informacije govore da će južnokorejski gigant krenuti s postupkom otpuštanja menadžera.

Nove informacije koje prenosi južnokorejski dnevni list Korea Times govore da će Samsung krenuti s postupkom otpuštanja menadžera i rukovodilaca radi daljeg smanjenja troškova.

Glavni zadatak kompanije trenutno je smanjenje troškova, što uključuje i podsticanje prosječnih radnika s osrednjim ocjenama za pokazane sposobnosti na radnom mjestu, da napuste firmu uz izdašne otpremnine.

Uz sve navedeno postoji i plan smanjenja broja radnika u Samsungovim fabrikama širom svijeta, a jedan od neimenovanih izvora u članku Korea Timesa navodi kako je Samsungov Sektor za ljudske resurse održao sastanke sa zaposlenima s ciljem njihovog odlaska u “dobrovoljnu prijevremenu penziju”.

Prvi na meti otpuštanja navodno će biti osrednji radnici i menadžeri stariji od 50 godina koje su zaobišla sva unapređenja.

Ukupno bi trebalo biti otpušteno oko 30 odsto Samsungove radne snage u finansijskom i marketinškom sektoru kao i u sektoru ljudskih resursa. Samsung je odbio da komentariše na ove navode Korea Timesa.

Bizlife

Check Also

Voli hipermarket Kotor-Radanovići: Sasvim novi Voli na starom mjestu 

Danas je Voli hipermarket na kružnom toku koji spaja Kotor, Tivat i Budvu, ponovo otvorio …

Leave a Reply

Your email address will not be published.