Samsung otpušta i menadžere

Dodajte komentar

Tokom septembra su se pojavile glasine da će Samsung krenuti s talasom otpuštanja svojih radnika, ali najnovije informacije govore da će južnokorejski gigant krenuti s postupkom otpuštanja menadžera.

Nove informacije koje prenosi južnokorejski dnevni list Korea Times govore da će Samsung krenuti s postupkom otpuštanja menadžera i rukovodilaca radi daljeg smanjenja troškova.

Glavni zadatak kompanije trenutno je smanjenje troškova, što uključuje i podsticanje prosječnih radnika s osrednjim ocjenama za pokazane sposobnosti na radnom mjestu, da napuste firmu uz izdašne otpremnine.

Uz sve navedeno postoji i plan smanjenja broja radnika u Samsungovim fabrikama širom svijeta, a jedan od neimenovanih izvora u članku Korea Timesa navodi kako je Samsungov Sektor za ljudske resurse održao sastanke sa zaposlenima s ciljem njihovog odlaska u “dobrovoljnu prijevremenu penziju”.

Prvi na meti otpuštanja navodno će biti osrednji radnici i menadžeri stariji od 50 godina koje su zaobišla sva unapređenja.

Ukupno bi trebalo biti otpušteno oko 30 odsto Samsungove radne snage u finansijskom i marketinškom sektoru kao i u sektoru ljudskih resursa. Samsung je odbio da komentariše na ove navode Korea Timesa.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *