Priznanje “Stvaratelji za stoljeća” za Luku Kotor

Dodajte komentar

Luka Kotor AD, koje je u većinskom vlasništvu opštine Kotor, dobilo je priznanje za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi “Stvaratelji za stoljeća”, a koju dodjeljuju Međunarodni ekonomski forum “Perspektive” Dubrovnik/Sarajevo, “Induco” d.o.o. Beograd/Slavonski Brod i “Promo Glovbal” d.o.o. Zagreb/Novi Sad.To preduzeće nagrađeno je u konkurenciji 334 kandidata iz devet država jugoistočne Evrope koji su se nadmetali za nagrade u pet kategorija. Najbolje je odredio nezavisni 12-člani međunarodni tim eksperata.

Ovaj forum radi na promociji onih koji najviše doprinose razvoju biznisa i preduzetništva u ovom regionu a među laureatima iz Crne Gore do sada su bili Unija poslodavaca i portal Bankar.me.

Dodjela nagrade menadžmentu Luke Kotor biće upriličena u sklopu trodnevnog Regionalnog samita preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrpope pod nazivom “300 najboljih” koji će početkom maja naredne godine, biti održan u Dubrovniku. Samitu će, pored lauretat, prisustvovati i preko 250 visokih zvanica iz svijeta politike i biznisa iz država regiona, a tom prilikom biće održan i međunarodni okrugli ekspertski sto pod nazivom “Kuda ide svjetska ekonomija- ekonomija budučnosti”.

Osim ovog, Luka Kotor je dobila od Unije poslodavaca Crne Gore godišnju nagradu u kategoriji “briga za zaposlene”, na nedavno završenom konkursu nagrađivanja crnogorskih firmi za društveno odgovorno poslovanje u 2015. godini.

Luka Kotor AD u kojoj je Opština Kotor većinski vlasnik kapitala, jedino je preostalo veće državno preduzeće u tom gradu koje uspješno posluje i stvara milionske prihode za lokalnu zajednicu, radeći isključivo na međunarodnom tržištu. Ova kompanija trenutno zapošljava 50-tak radnika.

Nagrada Unije poslodavaca menadžmentu “Luke Kotor” biće uručena na svečanosti 5. novembra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *