Priznanje “Stvaratelji za stoljeća” za Luku Kotor

Luka Kotor AD, koje je u većinskom vlasništvu opštine Kotor, dobilo je priznanje za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi “Stvaratelji za stoljeća”, a koju dodjeljuju Međunarodni ekonomski forum “Perspektive” Dubrovnik/Sarajevo, “Induco” d.o.o. Beograd/Slavonski Brod i “Promo Glovbal” d.o.o. Zagreb/Novi Sad.To preduzeće nagrađeno je u konkurenciji 334 kandidata iz devet država jugoistočne Evrope koji su se nadmetali za nagrade u pet kategorija. Najbolje je odredio nezavisni 12-člani međunarodni tim eksperata.

Ovaj forum radi na promociji onih koji najviše doprinose razvoju biznisa i preduzetništva u ovom regionu a među laureatima iz Crne Gore do sada su bili Unija poslodavaca i portal Bankar.me.

Dodjela nagrade menadžmentu Luke Kotor biće upriličena u sklopu trodnevnog Regionalnog samita preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrpope pod nazivom “300 najboljih” koji će početkom maja naredne godine, biti održan u Dubrovniku. Samitu će, pored lauretat, prisustvovati i preko 250 visokih zvanica iz svijeta politike i biznisa iz država regiona, a tom prilikom biće održan i međunarodni okrugli ekspertski sto pod nazivom “Kuda ide svjetska ekonomija- ekonomija budučnosti”.

Osim ovog, Luka Kotor je dobila od Unije poslodavaca Crne Gore godišnju nagradu u kategoriji “briga za zaposlene”, na nedavno završenom konkursu nagrađivanja crnogorskih firmi za društveno odgovorno poslovanje u 2015. godini.

Luka Kotor AD u kojoj je Opština Kotor većinski vlasnik kapitala, jedino je preostalo veće državno preduzeće u tom gradu koje uspješno posluje i stvara milionske prihode za lokalnu zajednicu, radeći isključivo na međunarodnom tržištu. Ova kompanija trenutno zapošljava 50-tak radnika.

Nagrada Unije poslodavaca menadžmentu “Luke Kotor” biće uručena na svečanosti 5. novembra.

Check Also

Otvoren novi i savremeni Data Centar Crnogorskog Telekoma

Novi Data Centar Crnogorskog Telekoma, koji nudi najsavremenija rješenja kada je riječ o čuvanju podataka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *