Plantaže: Ovogodišnja berba najbolja od nastanka kompanije

Dodajte komentar

Kompanija 13. Jul Plantaže je za prvih devet mjeseci ove godine prihodovala 201.113 eura, a berba 2015. godine ostvarena je u izvanrednom kvalitetu i jedna je od najboljih berbi od nastanka Plantaža, saopšteno je na redovnoj sjednici Odbora direktora ove kompanije na kojoj su razmatrani rezultati poslovanja.Izvršna direktorica Plantaža Verica Maraš obavijestila je Odbor direktora i o ostalim pokazateljima poslovanja, navodeći da su kvalitetan prinos imale autohtone sorte Vranac, Krstač, Žižak i Kratošija.

“Uz brojne svjetske sorte kakve su Cabernet, Merlot, Chardonnay, Pinot Blanc, Shirah, Sauvignon blanc, Petit verdo i druge, koje su takođe i imale odličnu berbu, Plantaže su dobile osnovu za izuzetna vrhunska vina iz Berbe 2015. Ukupno je ubrano 19.691.857 kilograma vinskog i stonog grožđa što je čak 40 odsto više u odnosu na prethodnu godinu”, precizirala je ona.

Kako je dodala, odličan i po kvalitetu i kvantitetu je bio rod stonog grožđa, a ubrano je 2.629.069 kilograma, što je 24 odsto više u odnosu na prošlu godinu i breskve i nektarine, koje je ubrano 1.339.618 kilograma, za 22 odsto više u odnosu na prošlu godinu”, navela je Maraš.

Primjenom i usvajanjem novih tehnologija prodaje i novom kadrovskom strukturom ovog sektora, Kompanija je na ovom polju ostvarila 14 odsto bolji rezultat u prvih devet mjeseci 2015. godine u odnosu na prethodnu, te da je ostvaren prihod od 12.835.751 eura od prodaje samo ovih proizvoda. Na sjednici je saopšteno i da je ostvaren trend rasta ove prodaje na domaćem i gotovo svim stranim tržištima u preko 30 država, pa ovako ostvaren rezultat ima posebnu težinu jer je ostvaren u vremenu ekonomske krize, krize na tržištu vina i izuzetno agresivne konkurencije na svim tržištima.

Prema riječima predsjednika Odbora direktora Veselina Vukotića, rezultati su prema svim pokazateljima snažno opravdali povjerenje koje je odbor imao prema viziji i strategiji menadžmenta Kompanije, bez obzira na uobičajeno negativan rezultat karakterističan za poslovanje vinogradarsko-vinarske branše u prvom dijelu godine kada su povećani troškovi, a smanjeni prihodi.

“Očekujemo da se pozitivan rezultat poslovanja Plantaža još uveća do kraja godine, čime ćemo u potpunosti potvrditi da smo na pravom putu, sa jasnom poslovnom strategijom usmjerenom ka dugoročnom i stabilnom rastu i razvoju Kompanije, ka ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata i daljem jačanju vodeće pozicije koju naši proizvodi imaju na crnogorskom tržištu i tržištu regiona, kao i sve značajnijem mjestu aktera na medjunarodnom tržištu vina i vinskih proizvoda”, zaključio je on.

cdm

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *